" Szent Lázár " Kft Kaposvár, Bem u. 2. ( Füredi utca - Bem utca sarok ) - Somogyjád, Fő u. 91. ( székelykapu ) Halálesetkor azonnal hívható: +36 30 3362-489

Légitemetkezés

Légitemetés ára, tudnivalók

Teljes ügyintézés, hamvasztás, szállítás, hamvak szórása repülőből mindösszesen: 299.000 Ft.

Bankkártyás fizetési lehetőség is rendelkezésre áll !

Idén is tudjuk tartani ezt az árat!

Az ár Somogy megyén belüli szállítással értendő. Amennyiben megyén kívüli a szállítás, úgy a fenti árhoz 200.-Ft/km költséget kell hozzá kalkulálni.

A honlapon minden közölt ár tartalmazza az Áfát.

A kaposújlaki reptérről, a Duna fölé repülve Fadd-Dombori térségében szórjuk az elhunyt hamvait repülőgépről, rózsaszirmokkal.

Önnek elég egy telefonnal jelezni felénk, hogy ezt a fajta kegyeleti szolgáltatást kéri és mi az ügyintézés terhét is levesszük a válláról. Komplex, mindenre kiterjedő szolgáltatást végzünk, így a tragédia bekövetkezte után sehová sem kell utaznia, futkosnia, elég a telefonon történő kapcsolatfelvétel. Tájékoztatjuk Önt minden részletről a repülőgépes hamvszórással kapcsolatban. Amennyiben kéri a saját lakásán személyesen is felkeressük.

Abban az esetben, ha a hamvasztást egy másik szolgáltatónál már megrendelte és vissza is kapta a hamvakat, akkor is kérheti a légitemetést.

Légitemetés menete, hamvak szórása repülőből - rövid tájékoztató:

 • Otthon / lakáson / elhunyt esetében először a halottvizsgálatot végző - házi vagy ügyeletes - orvost kell értesíteni, amint a halottvizsgálati bizonyítvány kiállításra került, azután lehet értesíteni bennünket, hogy a háztól történő szállítás megtörténjen.
 • Kórházban történt halálesetnél, az illetékes patológiai osztályt kell felkeresni, de előtte érdemes egy telefonos egyeztetés a megadott számok valamelyikén, így elkerülheti a felesleges és többszöri utakat.
 • Miután a szükséges papírok rendelkezésre állnak (halottvizsgálati bizonyítvány, halotti anyakönyvi kivonat), megtörténhet a szállítás a kórházból a hamvasztó üzembe.
 • A hamvasztás Siófok-Kiliti és Ságvár között lévő halotthamvasztóban történik.
 • Választható - felár ellenében - azonnali hamvasztás is, amikor az okmányok beszerzésétől számított 2-3 napon belül a hamvak szórása is megtörténhet.
 • Alapdíjas hamvasztás esetén általában egy hét alatt kapjuk vissza a hamvakat.
 • A hamvak átvétele után a reptéren (vallási felekezetnek megfelelő) búcsúztatás, majd a hamvak szórása következhet.
 • A Duna Fadd Dombori szakaszán Ön és a hozzátartozók is végignézhetik a szórást. A régi kompátkelőnél mindent láthatnak, amennyiben úgy döntenek, hogy nem szeretnének elutazni a Dunához. Ebben az esetben fotósorozat készül és pendrive-ra írva átadjuk  ( a pendrive díját kell csak fizetni ) a teljes útról és a hamvak szórásáról készült képeket.

Egy fontos tényezőről még nem ejtettünk szót - ez az időjárás, ami befolyásolhatja a szórás időpontját

....természetesen extrém időjárási körülmények miatt "csúszhat" a végtisztesség, ennek a kockázatát körültekintő időpontválasztással lehet kiküszöbölni. 

Ne döntsön nélkülünk, hiszen egy telefonnal sokat megtakaríthat és különleges, egyedi végtisztességet választhat elhunyt szerettének!

 

Néhány érv, ami a légitemetés mellett szólhat:

 • Teljes körű ügyintézés légi temetés ügyintézés
 • Az azonnali költségek alacsonyak
 • Nincs további kiadás (síremlék, sírhely)
 • Nem igényel további gondozást a sírhely
 • Egyedi és különleges
 • Halottak napján az Ön tartózkodási helyén gyertyagyújtással megemlékezhet elhunyt szerettéről, hiszen a halottak az élők emlékezetében élnek tovább és nem az eltemetési helyük szerint.

Kapcsolódó fotógalériák:


Vissza az előző oldalra